Assalamualaikum XD , Heee . Da tenguk kan ? So jangan lupa follow okeh :))

Saturday, 9 July 2011

Baleng buku aku ?

Heyhey , da lame lha kan aku ta edit blog aku yang ta seberapa cantek ni . Okeh , aku na mula citer sekarang ni . Na tahu pasal apa ? Cube lha teka , Heee XD . Ni citer pasal cikgu BM aku n dyer lha jugak teacher form aku .  Dyer mengamuk dengan aku sebab aku ta hantar buku komsas dyer n ta siap latehan yang dyer bagi! Grrr ~ Masuk masuk kelas je na ngamuk . Time jea dyer panggil name aku uwh , perghhh ! Bedegup siak jantung aku . Dyer da mula membebel dekad aku n sampai buku tulis aku dyer baleng nye ! Naseb baek lha seyh ta koyak , mahal uwh mak aku beli ! HAHA XD . Dyer cakap aku ni kuad becakap dekad kelas , gila bengang seyh muke aku kena marah dengan dyer ! 1st kena marah dengan cikgu n kena baleng buku ! Amacam ? Gila kentang kan aku punye perangai tahun ni , lagi lagi tahun ni aku na SPM . Okeh , aku ta na ulang apa yang aku da buad n jadikan iktibar dekad diri aku sendiri . Cikgu , saya mintak maaf tau , ta ad niat na buad cikgu saked hati dekad saya , I'm sorry :( 

Tuesday, 17 May 2011

yeah ! I like Hazama AF 9 ,

Yeah ! Da mula na menggila , HAHA . Gila suka aku bila dapat tahu Hazama masuk AF9 . Memang KAW TIM lha ! HAHA . Bia lha dorang na jeles kea kan . Aku peduli apa kalau orang cakap Hazama ni pernah buad konsert ke apa , jeles ta memasal da kenapa dyer masuk AF9 ? HAHA . I like you lha ! Da lha hensem , suare best , muka dyer macam budak kecik , chumil gila . HAHA , sentiasa sokong lha , tapi aku ta penah pun undi , aku janji akan undi time dyer dapat masuk final nanti lha , HAHA . Aku geram sangat sangat Hazama ta dapat IMMUNITI , buleh pulak si Fina yang dapat ! Ta adil kud bagi aku sebab dyer dapat . Tapi apa apa pun sentiase support Hazama n mesti dapat masuk final punye ! KAW TIM ! HAZAMA <3
  


                                                                        






                         


    

Monday, 2 May 2011

netball team SMK Dato Onn

Assalamualaikum , da lame lha kud aku ta update blog ni sebab aku ta tahu na tulis ap . Ha ! Aku na citew pasal netball , lawan dekad sekula Cina tapi aku ta tahu sekula nye ape name . Na tahu MENANG or KALAH ? Mesti lha menang doe ! Tapi MENANGgung kekalahan lha , HAHA . Menang just 1 game jea , tu pun lawan sekula SMK Senggarang . Kalah dengan sekula SMK Tun Aminah , SMK Tun Ismail n SMK Dato' Seth ! HAHA , kalah dengan hati terbuke , HAHA :D





Monday, 28 March 2011

jenis perempuan apakah ini ?

HAHA , aku sudah jadi jahad memang sume apa yang aku pegang mesti akan aku godeh godeh ! Ari uwh aku TERBACA massage kaw dengan tuttt ! Tapi aku ta kenal pun sape kan kan budak laki uwh . Sorie beb aku  TERAMBIL gamba massage kaw yang ta senonoh uwh ! Sory gambar ta berape jelas n ap yg di type adlalah ' Ouh . Stim eh . Jauh lh abg . Um teringat mase at toilet umah owg abg ' . Tu yang dyer tulis , HAHA XD  , bedekah seyh :) Sumpah doe aku ckap aku geli dengan apa yang kaw massage . Aku ingat kan kaw da berubah , tapi still ta kan . Aku ta SENGAJA lha , maaf lha ya aku ambil gamba message kaw tanpa pengetahuan kaw ! HAHA . . . .


Tuesday, 15 March 2011

Bila lha kan aku boleh dapat binatang ni !

Perghh ! Pagi tadi aku leh mimpi yang my father beli kan camera NIKON D3000 . Siudd jea kan , ingat kan kenytaan lha dpat camera uwh ! Bangun jea pagi mak aku kejut , rupe nye just mimpi jea . Aku baru jea na dpat rase pegang camera uwh ! Bler lha kan aku leh dpat , na mnta parents msti lha ta dpat siud ! Dorang ckp klaw na camea uwh kene dpat kan result yang baik SPM naty . perghh , msti lame gila kan kan :( So skrang ni just ngok jea kawn yang ad camera uwh . HAHA , 


Sunday, 13 March 2011

Motivasi bersama fasilatator UPSI

Arghh , mlas sungguh aku na pegi motivasi ni tahu ! Da wajib kan , terpakse lha pegi . Aku ngat kan ta best lha kan , tapi sebalik nye . Best gila lha besama abang dan kakak UPSI . Abang fasi sume nye hnsem uwh , tegugat beb IMAN aku ! HAHA . Aktiviti yang dorang buad sume nye best . Tapi time na mandi punye hal , perghh , time uwh juga lha ta ad air kan kan . Ad pun ckit jea , mane lha puas kan aku na mandi . Time tido pulak aku dapt tido satu jam jea , na tido tapi leh muntah muntah kan . Ta penah aku muntah kalw ad motivasi . Ishh , thanxx kepada abang dan kakak fasi yang sudi datang ke SMK Dato Onn . 




Sunday, 27 February 2011

muke2 bakal pelajar cemerlang SPM 2011


Nie lha antara sebahagian murid yang akan menduduki peperiksaan SPM 2011 pada tahun ni . Penting uwh SPM bagi ktorang sebab ada sijil SPM , mane2 boleh pergi kud .  Amacam ? Ada muke2 bakal pelajar cemerlang ta ktorng ? HAHA , mybe lha kud , doa doa kan lha ktorang k dpat buad yang terbaek untok SPM naty . Aku na gak buad parents n adik adik aku bangge dengan kejayaan aku . Orang laen boleh dpat straight A , ta kan aku ta boleh dpat kan ? Mybe kne banyak usaha dan solat sunat lha kud kan kan . Kadang kadang jeles gak dekad orang laen yang leh dpat keputusan cemerlang . Tu sume maybe tepulang dekad masing masing kan :D Wish me luck k for examination SPM k :) 


Friday, 25 February 2011

Kerenah tentang aku kud :D

Assalamualaikum dan selamat sejahtera . Aku na story ckit jea pasal aku , mlas na cerita banyak banyak . Name aku Nur Adibah Binti Abd Razak . Number IC aq 941220-01-**** dan korang mesti da tahu birthday aku bler kan kan . Sebelum stay dekad Batu Pahat , aq tinggal dekad Skudai JB . Sebenanya aku ta suke pindah Batu Pahat sebab dekad sini ta best pun , ta ad papew . So , aku tepakse lha ikut pindah sebap my dad dpat pindah kerja dekad cini . Time 1st masuk sekolah dekad cini , punye segan lha siudd aku kan . Na tahu knp ? HAHA , dulu time sekolah dekad JB aku ta penah pakai tudung taw , dengan selambe aq masok skola ari petame pindah sekolah dekad sini dengan ta pakai tudung , dorang tengok aku pelik jea . HAHA , time uwh hanye Allah jea tahu betape malu nye aku time uwh ! HAHA :D Aku pun buad ta tahu jea , pas uwh aku kene kacaw dengan budak laki , aku tahu lha aku baru masok tp dorang boleh kacaw aq sampai ' NANGES ' gembeng nye lha kan aku time uwh ? HAHA , tapi da lame2 kelamaan , aku da okeyh da pun dan dpat biase kan diri . Aku ta kesah korang na ketawa kan aku ke apa , itu pengalman yang ta akan dapat ku lupe kan :D . 



Wednesday, 23 February 2011

ILYSM my classmate ,



Heyhey macek dan pacek sekalian , HAHA . Macek dan pacek ada nampak kan gmba dekad atas uwh ? Aku na story ckit lha k , gmba dekad atas ni gmba class aku time form 4mutiara (2010) . Amacam , cantek n kacak kan budak classmate aku kan kan , HAHA (perasan plak aku ni kan kan) Heee :D . Cube macek dan pacek carik aku dekad dlam gmba uwh , msti ta dapt carik kan kan . Budak lelaki class aku ni sume nye blur blur belake , dorang ni suke buad hal masing2 jea dlam class . Jap2 , ada nmpak kan budak laki badan gemok gemok uwh yang senyum nmpak gigi uwh ? Dyer uwh name nye Al-Ghazali Azim . Klaw dekad class , dyer klaw ta kacaw orang n loye burok dengan ckgu memang ta sah . Ade jea bende yang na di ckapnye . Okeyh , stop story pasal si Ghazali uwh k . Kali ni g pulak tengok budak laki yang kecik molek yang sebelah teacher form aku uwh . Ade nampak ? HAHA , hensem n smart ta dyer ? bg aku dyer hnsem , bersih tapi dyer kurang tinggi lha , HAHA . Dyer monitor class aku time form4 and form5 . Eh2 , sampai telupe plak kan na bagi tahu name dyer nie , maklum lha kan tengah khusyuk story lha kate kan . Name dyer Muhd Fizri Hani . Kali ni ctew pacal dua orang budak perempuan class aku yang di lantik menjadi pengawas . Aku pun ta tahu lha kenapa dorang ni boleh jadi pengawas . Diriku menjadi BLUR seketika , HAHA ! Aku na ckap dorang nie tegas , ta langsung kud . Dorang ni blur ad lha , ta ad ciri2 seorang pengawas pun . Ha ! ada story agi best ! HAHA , ada nmpak budak perempuan yang lipat tudung depan sekali uwh ? HAHA , nama gelaran dyer ' AWEK CUN ' . Amacam , cun ta ? HUHU , dyer ni agi lha , ikud jewq apa yang aku suroh buad , HAHA , kurang pandai kan dyer ? HUHU , jahat nye lha kan aku mengata korang . SORY TAW BEB , Ni just na hiburkan hati aku n ntok pembace blog aku jea , Sumpah doe aku da ta tahu na tulis ap agi . Rasenye ckup kud karangan yang aku buad ni kan kan :D Tapi apa apa pun , korang memang happening walaupun mulot korang uwh klaw becakap mcam mulot itik , HAHA . ILYSM korang! Bye macek dan pacek k <3